European Voluntary Service

This is Pekarna's blog for EVS volunteers. Pekarna is a sending and hosting/receiving organisation for EVS volunteers and their volunteers (send and hosted ones) will keep you up to date about their work.

Evropska prostovoljska služba

Pekarna Magdalenske mreže Maribor te vabi, da se tudi ti pridružiš množici prostovljcev/-k Evropske prostovoljne službe (EVS) in odpotuješ v organizacijo po svoji izbiri v drugo državo EU. Smo pošiljajoča in gostiteljska organizacija EVS, ki mladim od 17. in do 30. leta za obdobje največ enega leta uredi vse podrobnosti za brezskrbno in povsem brezplačno delovanje v tujini.
Evropska prostovoljna služba je del programa ERASMUS + Mladi v akciji.

Za bolj podrobne informacije nas lahko kontaktiraš na: evs@pekarna.org



Tuesday 5 July 2016

Živa in Zagreb


Outward Bound Croatia je neprofitna izobraževalna organizacija, ki je članica svetovno znanih šol Outward Bound International.  Na kratko,  gre za izkustvena učenja skozi pustolovske aktivnosti v naravi. Gre za avanturo, ki se ukvarja z neznanim, se sooča z izzivi, ki se raztezajo čez meje posameznika, prilagodljivost, celovitost, sočutje, integracijo, sposobnost in dobro delovanje z drugimi.  Ponuja učenje, ki vključuje srce, um in telo na način, ki traja vse življenje. Vse to po najbolj spektakularnih področjih na Hrvaškem – gozdovi, gore, reke, jezera in morje. Ciljne skupine so organizirani srednje - šolski razredi, študenti, odrasli skupine in ostali zainteresirani posamezniki . Programi vključujejo treking, orientacijo v divjini, plezanje, abseiling (spuščanje po vrvi), večdnevne pohode, jamarstvo, kajaking, potapljanje, gradnja zavetja in spanje na prostem, gradnja splava, gorsko kolesarjenje, timske iniciative, timsko reševanje problemov, itd.
Organizacija je zelo aktivna tudi na področju pridobivanja Erasmus Plus programov, ki vključujejo Youth Exchanges, Training Courses in EVS program. V aprilu sem bila udeležena »Back to the roots« prvega Youth Exchang - a , kjer je bila glavna tematika spoznavanje rastlin in začimb v prelepem okolišu Žužemberg in športna aktivnost. Pri teh izmenjavah je še več priložnosti, da v prihodnje sodelujem pri pridobivanju, pisanju, organiziranju in izpeljavi teh projektov na internacionalnem nivoju. Letos jih bo še posebej veliko izvedeno v jesenskem času.  Delo EVS prostovoljcev zajema 50 % v pisarni v Zagrebu in 50% v naravi, kot pomoč inštruktorjem na programih.


Po natanko treh mesecih EVS izkušnje, sem že dobila priložnost prestopiti mejo svojih sposobnosti in se uspešno soočiti z novimi osebnimi izzivi. Izzivi so predstavljali predvsem tiste manjše življenjske korake, ki ob koncu dneva pomenijo veliko. Strah se nadomesti z radovednostjo in napravljene napake se spreobrnejo v dragocene izkušnje. Hkrati spoznaš, kako lepo je deliti svoje pomanjkljivosti z drugimi, ki ti pomagajo na tvoji poti in s pomočjo katerih tudi osebnostno zrasteš. Če se vse to odvija v naravnem okolju, je toliko lepše.



Živa


No comments:

Post a Comment