European Voluntary Service

This is Pekarna's blog for EVS volunteers. Pekarna is a sending and hosting/receiving organisation for EVS volunteers and their volunteers (send and hosted ones) will keep you up to date about their work.

Evropska prostovoljska služba

Pekarna Magdalenske mreže Maribor te vabi, da se tudi ti pridružiš množici prostovljcev/-k Evropske prostovoljne službe (EVS) in odpotuješ v organizacijo po svoji izbiri v drugo državo EU. Smo pošiljajoča in gostiteljska organizacija EVS, ki mladim od 17. in do 30. leta za obdobje največ enega leta uredi vse podrobnosti za brezskrbno in povsem brezplačno delovanje v tujini.
Evropska prostovoljna služba je del programa ERASMUS + Mladi v akciji.

Za bolj podrobne informacije nas lahko kontaktiraš na: evs@pekarna.org



Monday 25 July 2016

Posnetek kreativne delavnice “Puppet show” 2015


Cécile Bondon je v naši ogranizaciji opravljala 11 mesecev Evropsko prostovoljno službo v okviru projekta (R)evolucioniraj se! / Do the (r)evolution! Projekt je bil zasnovan tako, da s pomočjo neformalnega in priložnostnega učenja prispeva k razvoju kakovostnih aktivnosti mladih na področju umetnosti, ustvarjalnosti in družbene angažiranosti.

V času prostovoljskega dela je Cécile pripravila in izvedla mnogo kreativnih ter poučnih delavnic s področja ilustracij in umetnosti. Ena izmed teh delavnic je bila kreativna delavnica Puppet show. Delavnica je bila namenjena otrokom, njihovim staršem in vsem, ki so se želeli preizkusiti v kreativnosti. Na delavnici so mladi udeleženci spoznali različne tehnike izdelave lutk s pomočjo recikliranih materialov. Rezultat delavnice niso bile samo papirnate lutke, ampak video posnetek dogajanja, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Cécile:
"This was my second workshop for children in my life. This experience was great, first I tried to make everything okay and easy to make, before the workshop I prepared patterns to make the children cut out the puppets if they didn't know how to draw the shapes. I tried to learn since the last experience in art kamp, few months ago and to improve it, so I bought more materials, I did the patterns, I improved the little cardboard theatre to make it prettier. But even now I still have some improvements, the way they had to fix the thread was too difficult. So it was great to try and to know how to do better next time. And I think and hope the children appreciated it! I like the way they personalized their puppets, and played with the little theatre. And hopefully I got a lot of help to translate the instructions and make the puppets. Full Dobro.:)"

No comments:

Post a Comment