European Voluntary Service

This is Pekarna's blog for EVS volunteers. Pekarna is a sending and hosting/receiving organisation for EVS volunteers and their volunteers (send and hosted ones) will keep you up to date about their work.

Evropska prostovoljska služba

Pekarna Magdalenske mreže Maribor te vabi, da se tudi ti pridružiš množici prostovljcev/-k Evropske prostovoljne službe (EVS) in odpotuješ v organizacijo po svoji izbiri v drugo državo EU. Smo pošiljajoča in gostiteljska organizacija EVS, ki mladim od 17. in do 30. leta za obdobje največ enega leta uredi vse podrobnosti za brezskrbno in povsem brezplačno delovanje v tujini.
Evropska prostovoljna služba je del programa ERASMUS + Mladi v akciji.

Za bolj podrobne informacije nas lahko kontaktiraš na: evs@pekarna.org



Wednesday 23 September 2009

Barbara Škander goes EVS

Barbara Škander je kot prostovoljka Evropske prostovoljne službe 15. 9. 2009 odpotovala na enoletno gostovanje v Leipzig (Nemčija) v organizacijo GeyserHaus. Pozanimali smo se, kako se je ugnezdila, pa nam sporoča:

"...Hvala lepa za lepe zelje in voscila. … Danes se pripravljamo na romski vecer, kjer bo obilo glasbe, plesa, kasneje pa se nemski otroci pripravljajo nekaj za glasbeno obarvani vecer. Mislim, da mi bo tukaj vsec, oz. mi je ze sedaj. Z Oliverjem pa sva prav danes govorila, kako bom zacela zbirati ideje, da jih bom realizirala s skupino otrok in pritegnila njihovo pozornost. Povedal mi je tudi, da bi bilo dobro ce bi se povezala s kaksno kulturno organizacijo v Sloveniji, ki se zanima za tovrstne projekte, delavnice, kot so v Geyserhausu. Sama sem mu povedala, da na ta racun lahko pisem kaksni organizaciji kot so … Poleg teatra pa so se likovne aktivnosti in … Ne vem sicer kaj naj jim napisem, nedvomno pa bi bilo dobro omeniti kaj pocnem in na kaj moram paziti, da bo vse skupaj dobro izpadlo in bodo otroci motivirani za aktivnost, ki se bo odvijala…. Dobro - to je moje delo. Obljubila sm mu, da se bom lotila tovrstnih projektov. Imam veliko idej - vse je le potrebno se organizirati in spraviti skupaj.
Lepe pozdrave v Maribor.. in smo na liniji."

Barbara






1 comment:

  1. It’s remarkable to pay a visit this web site and reading the views of all colleagues regarding this piece of writing, while I am also keen of getting know-how.
    Professional photo editing services

    ReplyDelete